BESTE DONSDEKEN KIEZEN? DAT DOE JE MET KENNIS VAN ZAKEN!

Objectieve normen bestaan er helaas niet op gebied van de warmte van een donsdeken. Daarom is een persoonlijk gesprek een noodzaak. En dat wil je met een ervaren en deskundige partner voeren. Daarom krijgt je bij ons alle informatie die je echt nodig hebt.
30 september 2023 in
Kris | Fja-Oeyen

Correcte antwoorden op de volgende vragen bijvoorbeeld:

Wat zijn de verschillen tussen synthetische vullingen en een echte donsvulling?

Hoe zit het met de verhouding tussen gewicht en warmte?

Waarom biedt echt dons je het hoogste slaapcomfort als vulling van je donsdeken?

Hoe moet je de prijsverschillen tussen verschillende donsdekens interpreteren?

Hoe maak jij voor jezelf de allerbeste keuze voor het leven?

Je wil meer weten over de voordelen van dons? KLIK HIER 

Bovendien krijg je op een Fja-Oeyen donsdeken van topkwaliteit een LEVENSLANGE GARANTIE op de donsvulling. Ja, echt levenslang. Ook wanneer je, zoals we vaak zien gebeuren, je je donsdeken na vele jaren genot overdraagt aan de volgende generatie in je familie.

Het enige waar je spijt van gaat hebben is dat je het niet eerder gekocht hebt.
J.D. over het Fja-Oeyen donsdeken waar ze al 30 jaar heerlijk onder slapen

HEERLIJKE VERWENNERIJ IN BED

Omdat we persoonlijk en op maat werken, kunnen we je Fja-Oeyen donsdeken achteraf deskundig voor je aanpassen. We passen de vulling voor je aan in ons eigen atelier. Met andere woorden, eens je je donsdeken op je bed hebt liggen, mag je met de ogen toe slapen. Want jouw slaapcomfort, onder een Fja-Oeyen donsdeken, is wat ons drijft.

EN ALS IK NU EENS JE BED VOOR JE KOM OPMAKEN?

Dat je zelfs na een bezoek aan onze website of winkel misschien nog een beetje twijfelt begrijpen we perfect. Daarom bieden we je de Exclusieve Fja-Oeyen Experience aan. We voorzien je bed, gedurende een week en helemaal gratis, van een donsdeken in de fijnste donskwaliteit met bijpassend bedlinnen. Zo kan je thuis heerlijk genieten van onze ambacht. Want het gaat om jouw slaapcomfort onder je donsdeken. Niet om praatjes.

Als je niet te ver van onze winkels woont (maximum 40 kilometer), kom ik persoonlijk je bed opmaken met een Fja-Oeyen donsdeken dat je een week lang gratis mag testen. Slaapwel.
Flip Oeyen

MEER WETEN OVER EEN FJA-OEYEN EXPERIENCE? KLIK HIER 

DONSDEKEN WASSEN: EEN MUST

We raden je aan om een donsdeken met echte dons om de zeven jaar te laten reinigen. Zo verleng je de levensduur en slaap je altijd in hygiënische omstandigheden. Een donsdeken mag je niet zelf wassen omdat je zo alleen de buitenkant schoonmaakt. Bovendien kunnen gewone wasmachines het volume niet aan. Ook een chemische reiniging is uit den boze, want die beschadigt de natuurlijke beschermlaag van dons.

De enige juiste oplossing is een aparte wasbeurt voor vulling en bekleding. Zo verwijder je optimaal het stof, en maak je je donsdeken allergievrij. Fja-Oeyen wast je donsdeken in de eigen professionele wasserij. Dons en overtrek worden gescheiden, apart gewassen en gedroogd onder ultraviolet licht.

Lees meer

KWALITEITSGARANTIE

Over donsdekens doen er nogal wat misverstanden de ronde. Om consumenten houvast te bieden, worden dekbedden beoordeeld volgens de Europese norm EN 12934. Die informeert je over de samenstelling van het dons. En geeft inzicht in de herkomst, de kleur, de verhouding tussen dons en veren, en de klasse. De hoogste klasse (klasse 1) wordt enkel toegekend aan donsdekens met minstens 90 procent echte ganzen- of eendendons. Fja-Oeyen stond mee aan de wieg van de erkenning van die norm. Het spreekt voor zich dat al onze donsdekens tot klasse 1 behoren.

Lees meer

DONSPRODUCTEN

Naast dekbedden met echte, zuivere dons maken we ook donsproducten zoals hoofdkussens en slaapzakken, baby- en kinderdons, en streelzachte accessoires. Voorts vind je bij ons ook (water)bedden, bedtextiel én de bijzondere Nautics-lijn: maatwerk voor aan boord.

Lees meer

Labels