NATUURLIJKE VULLING

Dankzij de natuurlijke dons van Fja-Oeyen krijg je een heerlijk licht donsdeken dat toch aangenaam van temperatuur is, zowel in de winter als de zomer. Want de unieke textuur van echte ganzendons biedt zoveel meer mogelijkheden dan synthetische vullingen.
30 september 2023 in
Kris | Fja-Oeyen

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN ÉCHTE DONS EN EEN SYNTHETISCHE VULLING?

Synthetische stof, de vulling die je het vaakst terugvindt in massaproductie, mag dan wel goedkoper zijn, de kwaliteit ervan kan niet tippen aan die van een natuurlijke vulling. Door enkel de allerbeste ganzendons te selecteren, creëren we bij Fja-Oeyen een perfect donsdeken voor een uitstekende nachtrust. Een handgemaakt donsdeken van Fja-Oeyen is dan ook een investering die loont, voor jezelf en voor je slaap.

DONSVULLING

  • Goed isolerend
  • Heerlijk licht
  • Goed wasbaar
  • Antiallergisch

SYNTHETISCHE VULLING

  • Weinig isolerend
  • Voelt zwaar aan
  • Moeilijk wasbaar
  • Voedingsbodem voor huisstofmijt
Natuurlijke dons heeft de beste isolerende werking 

Het grootste - en belangrijkste - verschil is de isolerende werking. Dons is licht, soepel en luchtig. Hierdoor isoleert een donsdeken goed, want lucht is het beste isolatiemateriaal. Vocht circuleert makkelijk door het deken en wordt niet opgeslagen in de vulling. Dit geeft een aangenaam gevoel en zorgt ervoor dat het deken niet vuil wordt. Synthetische vullingen, daarentegen, zijn weinig isolerend, waardoor het deken snel nat aanvoelt. Hierdoor wordt er ook vuil in de vulling opgeslagen en verliest het deken snel aan kwaliteit.

Veel volume, met minder vulling
Natuurlijke donsvlokken zijn groot en houden meer lucht vast. Dit zorgt ervoor dat je minder dons nodig hebt voor een deken dat meer volume heeft en toch zalig licht is. Voor een isolerend synthetisch deken heb je dan weer meer vulling en dus meer gewicht nodig. Bovendien is de slijtage bij een synthetisch deken groot. Dit betekent dat de vulling volume en dikte verliest. Een natuurproduct is dus de beste investering, want het heeft een langere levensduur!

Synthetische dons kan je moeilijk reinigen
Synthetisch dekens kan je enkel in hun geheel wassen. Wanneer je zo’n deken wast, reinig je enkel de bekleding. Die werkt bovendien als een soort filter waardoor het vuil in de vulling blijft zitten. Bij de ganzendons van Fja-Oeyen ben je zeker dat het jarenlang mooi en huisstofmijtvrij blijft! Een verkwikkend sopje om de zeven jaar is voldoende om een leven lang van dezelfde kwaliteit te blijven genieten!

Dons is goed tegen allergie
Door de minderwaardige kwaliteit van synthetische dons, betekent dit ook dat deze vulling de ideale voedingsbodem voor huisstofmijt wordt. Dit is bij een vulling uit 100% dons helemaal niet het geval, omdat huisstofmijt gewoon geen kans krijgt om zich in de dons te nestelen. Zo ben je zeker van een zalige nachtrust zonder allergische klachten.


BOEK DE FJA-OEYEN EXPERIENCE EN TEST ONZE AMBACHTELIJKE DONSDEKENS GRATIS UIT!

ERVAAR ONS HANDGEMAAKT DONSDEKEN GRATIS VOOR EEN HÉLE WEEK

Boek NU
Labels