WELKOM IN DE WERELD VAN FJA-OEYEN


 

VAN KLEDING NAAR DONS


Tijdens Wereldoorlog Twee was Frans Jozef Albert (FJA) Oeyen als kleermaker naar Duitsland gestuurd om er kostuums te herstellen. Hij sliep er op een met stro en pluimen gevulde zak: zijn eerste contact met dons. Na de oorlog kwam het beroep van kleermaker op de helling te staan door de opmars van confectie. Dus besliste Frans in 1958 om donsdekens te maken. Zoon Gust had zich ondertussen ontpopt tot een rasverkoper. Ze zetten enthousiast hun schouders onder hun nieuwe gezamenlijke broodwinning: handgemaakte dekbedden met kwaliteitsdons.

Artisanaal vakwerk

Fja-Oeyen-donsdekens en bedlinnen worden ambachtelijk en op maat vervaardigd. Ze dragen trots het Handmade in Belgium-authenticiteitslabel. Ons familiebedrijf is bovendien erkend als Ambachtsman door de FOD Economie.


Lokale productie

We vervaardigen de beste donsdekens en toebehoren van naaldje tot draadje in ons atelier in Mol. Zo krijg je onklopbare kwaliteit van eigen bodem, volgens een korte keten dicht bij jou. Je vindt onze producten uitsluitend in onze showrooms, op de webshop en tijdens beurzen. Een kijkje nemen achter de schermen? Dat kan!

Gegarandeerd duurzaam

Fja-Oeyen is een koploper op het vlak van duurzaamheid in de brede zin van het woord. Van uitstekende kwaliteit die een leven lang meegaat tot lokale productie in optimale omstandigheden. Een handgemaakt donsdeken van Fja-Oeyen is een investering die loont, géén impulsaankoop.

Diervriendelijk

Fja-Oeyen stond mee aan de wieg van de EN 12934-norm die de donskwaliteit bepaalt volgens een aantal aspecten. Denk aan kleur en herkomst van het vulgoed, gevogeltesoort en verhouding in dons/veren uitgedrukt in procenten van het aantal. Wij onderscheiden onze producten doormooiste donsvlokken,afkomstig van in vrijheid gekweekte, gezonde ganzen uit koude streken metde beste isolatiewaarde.

GESCHIEDENIS VAN FJA-OEYEN

"KWALITEIT lS IEDERS VERANTWOORDELIJKHEID"

Piet Oeyen

Kwaliteit is ieders verantwoordelijkheid

ONZE BLOG AL GELEZEN?

TIPS & TRICKS, WEETJES, JOBS EN NIEUWTJES OVER FJA-OEYEN

Blog

Laten we contact houden!

Blijf steeds op de hoogte van alle aanbiedingen en nieuwtjes uit de wereld van Fja-Oeyen.

Zit je met een vraag?

Meer informatie over onze dons of service? 
Contacteer ons nu.

Showroom Mol   Showroom Antwerpen