EEN DONSDEKEN VOOR EEN BABY, IS DAT OKÉ?

Bij Fja-Oeyen zijn wij allemaal opgegroeid onder een echt donsdeken. Mezelf, mijn broers en zus, zelfs mijn vader en grootvader groeiden op onder een donsdeken. De hele familie. Als papa van twee jonge spruitjes is dit dagelijks een van de mooiste momenten, hen zich zien uitstrekken of zien nestelen in hun donsdekentjes.
7 oktober 2023 in
Kris | Fja-Oeyen

IS EEN ECHT DONSDEKEN VOOR EEN BABY OK? ABSOLUUT.

Er zijn altijd dingen om rekening mee te houden, en dat geldt voor alle verschillende soorten beddengoed, van donsdekens tot lakentjes, fleece dekens en synthetische materialen.


DE THERMOREGULATIE VAN BABY'S STAAT NOG NIET OP PUNT

Iets belangrijk om te weten en rekening mee te houden is dat de thermoregulatie van baby's nog niet op punt staat, en dus tijdens het groeiproces zelfs nog kan veranderen. Kleine kinderen, onder drie jaar oud, reageren ook anders op warmte dan volwassenen. Dat is omdat kinderen een andere manier  hebben om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Gezien kinderen een relatief groter huidoppervlak hebben gaat hun lichaam ook langs deze weg overbodige warmte trachten af te voeren.

Het is daarom belangrijk lichte materialen te gebruiken, want wanneer het kindje deze warmte niet kwijt kan doordat het lichaam teveel afgeschermd of bedekt is kan het oververhitten, met alle gevolgen van dien.

GEBRUIK NATUURLIJKE MATERIALEN

Natuurlijke materialen hebben vochtafvoerende kwaliteiten die hierbij behulpzaam zijn. Ook opteren voor een minder isoleren dekbed is behulpzaam. Bij Fja-Oeyen hebben we een specifiek donsdeken voor baby’s ontwikkeld dat minder gevuld is dan een normaal donsdeken. Dit werkt minder isolerend, is lichter en luchtiger en biedt nog steeds voldoende warmte.

ELKE KINDJE IS UNIEK

De ouders kennen hun kinderen het beste en weten het beste wanneer hun kindjes het te warm, te koud of net goed hebben. Donsdekens doorgeven aan jongere broers of zussen kan soms moeilijk zijn, want niet iedereen heeft het even warm of koud!

Houd je kleintjes in de gaten en kijk wat zij het meest comfortabel vinden!


Labels