ONTDEK JE IDEALE SLAAPKAMERKLEUREN

Je bent je er wellicht van bewust dat een aantal prikkels en stoorzenders een invloed hebben op je slaap- en ontwaakgedrag. Maar wist je dat ook kleuren daarbij een belangrijke rol spelen? Er is geen algemene regel maar afhankelijk van welk type jij bent, kies je voor textiel en omgeving in je slaapkamer ook best voor bepaalde kleurschakeringen.
30 september 2023 in
Kris | Fja-Oeyen

Herken je jezelf?

JE BENT EEN NATUURLIEFHEBBER?

Jij houdt van de kleuren die je in de natuur tegenkomt. Ze weerspiegelen eerlijkheid en puurheid. Je komt er van tot rust. Kies voor muren, decoratie en bedlinnen dan vooral voor zandkleuren, grasgroen, klei, terracotta en luchtblauw.

JE HOUDT VAN SOBERE TIJDLOOSHEID?

Dat treft. Immers, een slaapkamer hoeft niet uitbundig te zijn. Sobere kleuren zijn ideaal om te ontspannen en volledig tot rust te komen. Met wit, eierschaal en pasteltinten creëer jij een perfecte omgeving. Een extra voordeel is dat dit palet niet gevoelig is aan trends.

JE HEBT WAT HULP NODIG OM TOT RUST TE KOMEN?

Als je moeilijk rust vindt, ga dan voor blauwe en paarse tinten. Ze werken rustgevend, verkoelen en helpen je relaxeren. Let wel op dat de uitstraling niet te kil wordt. Kies voor zachte kleurtonen en combineer met toon-op-toon variaties.

JE ENERGIEPEIL MOET WAT OPGEKRIKT WORDEN?

Als je iemand bent die ’s ochtends moeilijk uit bed geraakt, dan omring je je in de slaapkamer best met warme en opvallendere kleuren. Je bent bij het ontwaken meteen aandachtig en klaar om de dag te beginnen. Ga voor rood, oranje, geel en alle tussenliggende kleurtinten.

JE BEZWIJKT VOOR WEELDERIGHEID?

Donkere kleuren stralen rijkdom en lust uit maar ze zorgen ook voor een intieme sfeer. Aanraders voor jouw slaapkamer zijn dan eerder chocoladebruin, warme grijstinten en karmijnrood.

Zoveel types, zoveel keuzes. Als je twijfelt over de keuze van jouw bedlinnen, bekijk dan even ons aanbod. Of loop eens binnen in één van onze showrooms. Wij helpen je graag met het maken van je ideale keuze.

Jouw Slaaphandleiding

Heb je genoeg van die eindeloze nachten woelen en draaien? 
Verlang je naar een nachtrust die je batterijen volledig oplaadt?

Download het e-book!
Labels