WELK DONSDEKEN KOOP JE HET BEST?

Het makkelijkste is een lijst te maken met wat je zoekt een waar je nood aan hebt in een donsdeken. Je kan bijvoorbeeld beginnen met wat de mindere punten zijn aan je huidig donsdeken...
7 oktober 2023 in
Kris | Fja-Oeyen

LIJSTJES MAKEN

Het makkelijkste is te beginnen met op te lijsten wat je zoekt een waar je nood aan hebt in een donsdeken. Je kan bijvoorbeeld beginnen met op te lijsten wat de mindere punten zijn aan je huidig donsdeken.

  • Voelt het te zwaar aan?
  • Duurt het een tijdje alvorens je het lekker warm hebt?
  • Word je 's morgens bezweet wakker?
  • Was het ok en is het nu gewoon aan vervanging toe want het voelt plat en koud aan?

HOE GA IK TE WERK?

Met deze informatie kan je van slag gaan.

  • Voelde je vorige donsdeken zwaar aan en wil je graag een licht donsdeken, dan is je beste keuze eentje dat gemaakt is uit 100%, grote donsvlokken. Deze zorgen er namelijk voor dat het donsdeken een groot volume heeft zonder veel te wegen, en zonder compromissen te sluiten op vlak van warmte.
  • Donsdekens die pluimen bevatten, al is het maar een klein percentage, zijn altijd zwaarder.
  • Ben je op zoek naar een donsdeken dat snel opgewarmd is? Dan is het belangrijk dat je donsdeken goed isoleert maar dat de bekleding ook heel dun is. Hoe dunner de bekleding, hoe sneller het donsdeken opgewarmd is. Dat wilt zeggen dat jij het sneller warm zal hebben en sneller kan genieten van een comfortabele nachtrust.
  • Is transpiratie een probleem? Kies dan zeker niet voor een zwaar donsdeken. Dit zal de transpiratie alleen maar verergeren.
  • Was je donsdeken vroeger wel goed maar nu niet meer? Voelt het plat en koud aan? Dat wilt zeggen dat het toe is aan een professionele wasbeurt. Dons en bekleding worden dan apart gewassen zodat het vuil van de donsvlokken niet achterblijft in de hoekjes van de bekleding.

WAAR BEGIN IK, ER BESTAAN ZOVEEL DONSDEKENS

Wij zijn ervan overtuigd dat deze zoektocht online kan beginnen, om een eerste indruk op te doen. De volgende stap is natuurlijk de winkel bezoeken, en daar is het belangrijk de donsdekens eens vast te nemen, te wegen, etc. Leg het donsdeken op je hand en voel of dit je lichaamswarmte wel degelijk opneemt zoals online beschreven of gezegd wordt. Je kan ook voelen of er pluimen inzitten of niet, desondanks wat het etiket zegt. 

Een investering in een donsdeken is niet zomaar een aankoop. Het draagt, net zoals een matras en hoofdkussen, bij tot een betere nachtrust.
Eigenlijk slaap je er best eens onder. Dat kan via de Fja-Oeyen experience! Test een van onze donsdekens een week lang gratis uit. Ben je niet overtuigd? Geen probleem, dan bezorg je het deken gewoon terug. 

BOEK DE FJA-OEYEN EXPERIENCE EN TEST ONZE AMBACHTELIJKE DONSDEKENS GRATIS UIT!

ERVAAR ONS HANDGEMAAKT DONSDEKEN GRATIS VOOR EEN HÉLE WEEK

Boek NU


Labels