WATERBED? KIES VOOR DE HOOGSTE KWALITEIT

Alleen met een waterbed bereikt u optimaal slaapcomfort. Het verschil merkt u vanaf de eerste nacht. U voelt het zelfs meteen als u er even op plaatsneemt. Ontdek hier waarom.
30 september 2023 in
Kris | Fja-Oeyen

Alleen met een waterbed bereikt u optimaal slaapcomfort. Het verschil merkt u vanaf de eerste nacht. U voelt het zelfs meteen als u er even op plaatsneemt. U ervaart geen verende weerstand, maar een zachte tegendruk en een licht wiegende beweging. Uw spieren ontspannen zich snel en volledig. Fja-Oeyen heeft een echte traditie in waterbedden en kent het product als geen ander. Uw ideale adviseur!

OPBOUW WATERBED

Het waterbed heeft al een heel lange en rijke geschiedenis. Maar het waterbed zoals we dat nu kennen is ergens halfweg de 20ste eeuw uitgevonden.

Het waterbed bestaat uit een stevige houten bedbodem met daarop, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur, 1 of 2 watermatrassen. De watermatras zelf is een zak die uit vinyl vervaardigd is en gevuld wordt met water.

De rand rondom de watermatras is opgebouwd uit 2 verticale delen. Het onderste deel bestaat uit een stevige kunststofrand, die het waterbed perfect ondersteunt. Het bovenste deel is vervaardigd uit hoogwaardig schuim met een uiterst grote vormvastheid, softside. Deze tweedelige rand biedt je een aangename zachtheid bij het in- en uitstappen en geeft toch de nodige steun aan je watermatras.

EEN WATERBED VOOR ELK LICHAAMSTYPE

Wanneer je slaapt op een waterbed, voel je geen storende drukpunten. Je wervelkolom kan zich dan ook totaal ontspannen. Een waterbed is trouwens ideaal bij rugklachten, problemen met de bloedsomloop én slaapproblemen bij zwangerschap.

Of je nu op je buik, zij of rug slaapt, je lichaam is altijd volledig ondersteund. Bovendien worden je benen automatisch ietsje hoger getild omdat je bekken en bovenlichaam zwaarder zijn. Dat is natuurlijk goed voor de doorbloeding.

OPTIMALE STABILISATIE

Voor de stabilisatie worden lagen voorbehandelde kunstvezels gebruikt. De graad van stabilisatie kies je vooraf zelf: van aangenaam meebewegend tot volledig stabiel. Het aantal lagen kunstvezels bepaalt de graad van stabilisatie. Daarnaast is zelfs extra bekkenondersteuning mogelijk.

Modellen:

UNO: één doorlopende matras

DUAL: aparte watermatras voor beide partners met eigen aparte stabilisatie en verwarmingselement

DUURZAAMHEID VAN HET WATERBED

Gemiddeld gaat een watermatras langer mee dan een droge matras. De levensduurte is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Zo is bijvoorbeeld de zorg die u aan uw waterbed besteed uitermate belangrijk.

Maar ook de gebruikte vinylsoort en de manier waarop de naden vast gelast worden hebben hierop een grote invloed. Om de levensduurte van de watermatras te verhogen is het van uitermate belang dat de matras pas na bestelling geproduceerd wordt.

De omranding die bestaat uit schuim en is ook onderhevig aan slijtage. U stapt bijvoorbeeld telkens op dezelfde plaats in en uit het bed. Het water duwt de randen na verloop van tijd ook een beetje naar buiten toe. Deze onderdelen zijn natuurlijk allemaal afzonderlijk te verkrijgen.

De watermatras bestaat uit verschillende lagen kunstvezels waar het water zachtjes door migreert. Hoe kleiner de gaatjes in deze lagen des te hoger uw stabiliteit. Na verloop van tijd zullen de kleine kanaaltje uitzetten en zal het water vlotter in en uit kunnen stromen. Dit heeft tot gevolg dat uw stabiliteit daalt.

In tegenstelling tot een gewone matras zal uw ondersteuning door de jaren niet verminderen. U wordt namelijk ondersteund door water. En water behoudt steeds zijn natuurlijke samenstelling en eigenschappen. Dus ook zijn ondersteunend vermogen.

HYGIËNISCH

Last van huisstofmijtallergie? Dan is een waterbed een schitterende keuze. De watermatras is ondoordringbaar voor stof en huidschilfers (waar huisstofmijt op overleeft). Je kan de matras eenvoudig schoonmaken met een vinylreiniger. De cover van de matras kan je met regelmaat wassen om huisstofmijt nog minder kans te geven.

PERSONALISEER JE WATERBED

Je maakt je bed zo uniek als je maar wil. Ingebouwd in het bed van jouw keuze, in de stijl die best past in je interieur … We hebben een royaal aanbod aan modellen, achterwanden, stoffen en kleuren.

Na jaren trouwe dienst kan je je waterbed zelfs weer in een nieuw kleedje steken. De bekleding en het bed zullen weer mooi in lijn zijn met de nieuwe slaapkamerinrichting.

LEKKAGE

Het is geen geheim dat een watermatras wel eens durft te lekken. Het is daarom belangrijk te kiezen voor een softside waterbed. De schuimranden van de softside beschermen uw watermatras en verlagen zo het risico op lekkage. Maar een lekje wil niet zeggen dat de watermatras meteen vervangen dient te worden. Deze kan perfect hersteld worden.

Ontdek hier hoe je best een lek in je waterbed herstelt

GEWICHT

Een gevuld waterbed weegt wel wat, snel een halve ton. Je verzet het dus niet zomaar. Dit kan bij een verhuis voor problemen zorgen. Je dient het waterbed eerst leeg te maken alvorens te kunnen verplaatsen.

Een waterbed is uitermate solide uitgevoerd, past perfect in een ombouw en is bestand tegen temperatuurschommelingen. Pure kwaliteitsproducten, vervaardigd uit de beste materialen en stevig afgewerkt om snelle slijtage en lekken te voorkomen. Een breed gamma, met alle accessoires voor het onderhoud. Ontdek uw waterbed in onze showroom.

in Blog
Labels