VERRAS JE VALENTIJN MET ROMANTISCH ONTBIJT OP BED

Parfum, knuffelbeertjes, juwelen, … elk jaar een origineel cadeau kopen voor je geliefde op Valentijn is niet eenvoudig. Misschien kan je dit jaar hem of haar eens verrassen met een gezellig ontbijt of smakelijke brunch op bed. Geen fan van Valentijn? Dat hoeft ook helemaal niet. Op een luie zondag smaakt het even goed!
30 september 2023 in
Kris | Fja-Oeyen

1. TOON JE HART

De meest cheesy tip eerst: denk aan hartjes. Een toast of wafel in hartvorm, zelfs een spiegelei kan. Vooral met een koekjesvorm krijg je leuke resultaten. Dan nog wat hartvormige aardbeischijfjes op je toast en het plaatje is af.

2. SMOOTHIE

Ook op een feestdag kan je gezond ontbijten. Combineer fruit met de kleur van de liefde in een champagneglas zodat het er extra romantisch uitziet! Wat dacht je van de volgende heerlijke (en mooi ogende) smoothies?

  • Appel, kersen en veenbessensap
  • Banaan met frambozen
  • Griekse yoghurt, watermeloen en roze pompelmoes
  • Groene appel, komkommer, sinaasappel en aardbeien

3. ORIGINEEL MET EI

Een standaard ontbijt, daar hoort een gekookt of gebakken eitje bij. Veel origineler maak je het echter met een ovengebakken eitje voor één persoon. Neem gewoon een soufflékommetje (of een ander ovenbestendig schaaltje), leg wat ham, kaas en paprika onderaan, daarbovenop het rauwe ei en wat verse kruiden. Enkele minuutjes in de oven en je hebt weer een leuk gerechtje om mee te scoren!

4. ELK ZIJN WECKPOT

Een trend van de laatste jaren is de meal in a jar, een maaltijd in een weckpot dus. Dat lukt ook perfect met een ontbijt. Bak bijvoorbeeld eerst wat noten en zaden in de pan tot ze lekker knapperig zijn. Snijd wat vers fruit. Kies de lievelingsyoghurt en -granola uit van je partner en vul de pot in lagen. Het ziet er niet alleen mooi uit, je vermijdt ook kruimels in bed!

5. START DE DAG MET EEN COCKTAIL

Alcohol ’s morgens vroeg is geen schitterend idee, maar een mocktail kan je nuchtere maag wel aan. In februari doen heel wat mensen weer mee aan de Tournée Minérale. Daarom verzamelde de organisatie allerlei leuke recepten zonder alcohol. Piña colada, mojito, Bloody Mary, … je liefste zal ervan smullen!

6. ONTBIJTSET

Vind je Valentijn niet af zonder een cadeautje? Combineer het met je ontbijt. Koop een gezellige mok, een knap kommetje voor ontbijtgranen, een klein thee- of koffiekannetje, enz. Het is eens wat anders!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor je ontbijt? We bedachten voor jou een reeks Wonderlijk warme winterse ontbijten.

Jouw Slaaphandleiding

Heb je genoeg van die eindeloze nachten woelen en draaien? 
Verlang je naar een nachtrust die je batterijen volledig oplaadt?

Download het e-book!
Labels