OP IEDER POTJE PAST EEN DEKSELTJE

We merken dat er onzekerheid bestaat betreffende het kiezen van de juiste maat van donsdeken. Het is niet moeilijk, en we leggen graag uit hoe je best van start gaat.
7 oktober 2023 in
Kris | Fja-Oeyen

Nu de nachten kouder worden merken we dat er onzekerheid bestaat betreffende het kiezen van de juiste maat van donsdeken. Het is niet moeilijk, en we leggen graag uit hoe je best van start gaat. 

We starten met een eenpersoons donsdeken. Bij een eenpersoons donsdeken kunnen we stellen dat 140cm in de breedte ruim voldoende is om ons tijdens de nacht lekker warm te houden. Wil je net iets meer comfort? Kies dan voor 160cm. Je zal jezelf in kunnen wikkelen als een burrito! 

Bij een tweepersoons donsdeken is de werkwijze anders. We beginnen hier met de afmeting van de matras. De gulden regel voor de perfecte afmeting van donsdeken is om bij de breedte van de matras 30cm bij te tellen aan weerszijde. Bij een matras van 180cm breed komen we dus bij een ideaal donsdeken van 240cm. Mensen die op een matras van 200cm breed slapen verkiezen best een donsdeken van 260cm breed. We vergeten zeker de lengte van het donsdeken niet, want dat is soms wel eens de oorzaak van discussie. Mijn overgrootvader verkocht donsdekens 65 jaar geleden met een standaard afmeting van 200cm lang. 65 jaar later blijkt uit onze ervaring en statistieken dat de mens groter geworden is. Een donsdeken van 200cm lang als standaard afmeting heeft plaats moeten maken voor het donsdeken van 220cm lang. Twijfel je toch nog over deze afmeting? Dan is je matras weer het ideale referentiepunt. Slaap je vandaag op een matras van 200cm lang en is dat voldoende? Blijf dan gerust slapen onder een donsdeken van 200cm lang! 

We hopen dat jullie hiermee nieuwe stappen kunnen zetten naar beter slapen!

BOEK DE FJA-OEYEN EXPERIENCE EN TEST ONZE AMBACHTELIJKE DONSDEKENS GRATIS UIT!

ERVAAR ONS HANDGEMAAKT DONSDEKEN GRATIS VOOR EEN HÉLE WEEK

Boek NU
Labels