HOE RICHT IK MIJN SLAAPKAMER IN? FENG SHUI

Een goede nachtrust is van levensbelang. Ook de inrichting van je slaapkamer draagt daartoe bij. Kleurentheorie, hedendaagse trends of feng shui…
30 september 2023 in
Kris | Fja-Oeyen

DE FENG SHUI FILOSOFIE

Feng shui, wat houdt dat precies in? Feng shui is een meer dan 3000 jaar oude Chinese filosofie.  Letterlijk betekent de term wind (feng) en water (shui). Volgens deze filosofie kan onze leefomgeving onze levenskracht of spirituele energie stimuleren.

Een slaapkamer ingericht volgens feng shui nodigt uit om te rusten en straalt positieve energie uit. Alles draait daarbij om harmonie en evenwicht tussen yin (vrouwelijkheid, aarde, vochtigheid) en yang (mannelijkheid, hemel, droogte). Van de plaatsing van het meubilair tot de kleuren en geuren … 

PLAATS JE MEUBILAIR OP FENG SHUI WIJZE

  • Zorg ervoor dat je bed goed toegankelijk is langs beide kanten.
  • Zet aan elke kant een nachtkastje, met hetzelfde lampje erop. Symmetrie geeft rust.
  • Plaats je bed niet in dezelfde lijn als de slaapkamerdeur maar zorg er wel voor dat je vanuit het bed uitzicht hebt op de deur en de hele kamer. Dat noemt men de ‘power position’.
  • Kies voor een bed in stevige materialen en gebruik natuurlijk bedlinnen zoals katoen, zijde of damast. Maak je bed ook altijd ’s morgens weer op.
  • Vermijd (afbeeldingen van) water. Dat wekt te veel emotionele energie op.
  • Leg niets onder je bed en laat geen rommel liggen.
  • Houd apparaten zoals een TV, computer, fitnessaparaten, kantoormateriaal, … uit de slaapkamer. Ze leiden af, doen denken aan inspanning en stress.
  • Plaats liever geen planten in je slaapkamer, tenzij je een erg grote kamer hebt en zet ze dan zo ver mogelijk van je bed.

DENK AAN ALLE ZINTUIGEN

Sta ook eens stil bij de luchtkwaliteit én de geuren in je kamer. Feng shui of niet, het is sowieso beter voor je gezondheid om je kamer regelmatig te verluchten. Helemaal feng shui wordt het als je de lucht zuivert met essentiële oliën (géén parfums of synthetische geuren).

De ideale kleuren voor een feng shui slaapkamer? Dat zijn alle aardse kleuren en kleuren die huidtinten weergeven, over de hele wereld. Dus: porseleinwit, gelig, rozig, chocoladetinten, etc.

Tot slot is licht ook essentieel. Bij feng shui raadt men subtiel en warm licht aan, van meerdere lichtbronnen. Ook kaarsen helpen daarbij.

We hopen dat je met onze tips wat inspiratie hebt opgedaan voor de inrichting van je slaapkamer. Bijpassend natuurlijk bedlinnen vind je alvast bij Fja-Oeyen. Kom eens bij ons langs!

Jouw Slaaphandleiding

Heb je genoeg van die eindeloze nachten woelen en draaien? 
Verlang je naar een nachtrust die je batterijen volledig oplaadt?

Download het e-book!
Labels