DE MAGIE VAN NAAKT SLAPEN

Met het mooiere weer in aantocht, geven wij je graag een aantal redenen mee om naakt te slapen. Dit volgens Dr. Natasha Turner, dokter en auteur van de bestseller 'The Hormone Diet'.
30 september 2023 in
Kris | Fja-Oeyen

VERHOOGT HET FEEL-GOOD HORMOON

Als twee naakte lichamen elkaar aanraken komt oxytocine, het feel-good hormoon vrij. Dit hormoon verlaagt stress en depressie. Het is trouwens bewezen dat koppels die naakt slapen meer seks hebben.

JE BLIJFT LANGER JONG

Het inslaaphormoon, melatonine, wordt in mindere mate vrijgegeven bij hogere temperaturen. Melatonine is niet enkel een slaaphormoon maar ook een belangrijk anti-verouderingshormoon. Je blijft dus langer jong als je koel slaapt.

JE SLAAPT DIEPER 

Slapeloosheid wordt dikwijls in verband gebracht met een fout uitgebalanceerde lichaamstemperatuur. De temperatuur heeft niet alleen invloed op je slaapcyclus maar ook op hoe diep je slaapt. Door naakt onder de dons te kruipen help je je lichaam zijn temperatuur te regelen.

BOOST JE ZELFVERTROUWEN

Door naakt te slapen leer je je lichaam beter kennen. Mocht je het ergens moeilijk mee hebben, is naakt slapen de ideale eerste stap om weer van jezelf te gaan houden. 

GOED VOOR DE GEZONDHEID

Warmte en bacteriën gaan hand in hand. Verluchting door naakt te slapen is dus gewoon gezond, zeker down under.

Wat er ook van zij… Door naakt te slapen verplicht je jezelf in elk geval om eens je gewekt bent je aan te kleden en aan de dag te beginnen. De kans dat je een hele dag in pyjama rondhangt, is dus nihil.

Gewoon proberen!

Jouw Slaaphandleiding

Heb je genoeg van die eindeloze nachten woelen en draaien? 
Verlang je naar een nachtrust die je batterijen volledig oplaadt?

Download het e-book!