7 ONDERHOUDSTIPS VOOR BEDDENGOED

In deze korte blog geven we 7 tips die ervoor zullen zorgen dat je bedlinnen langer zal meegaan.
7 oktober 2023 in
Kris | Fja-Oeyen

1) WASVOORSCHRIFTEN

Lees op de eerste plaats aandachtig de wasvoorschriften.

2) NIET TE VEEL ZEEP

Gebruik niet te veel zeep. Wassen doen we voornamelijk met water. De zeep is een extra toevoeging en zorgt ervoor dat het vuil sneller oplost. Maar meer zeep toevoegen is niet de oplossing om iets properder te maken.

3) GEEN WASVERZACHTER

Gebruik geen wasverzachter. Wasverzachter legt namelijk een film op de katoen vezels. Hierdoor zal je bedlinnen minder goed vocht kunnen absorberen. Wat wel belangrijk is in de slaapkamer.

4) WASSEN OP 40

Beter een keer extra op 40 dan langer wachten en op 60 graden wassen. Verscheidene studies tonen aan dat het aangeraden is om wekelijks je bedlinnen te wassen. Vergeet je dit eens een week zijn dit geen drama’s. Maar het streefdoel is wel om dit wekelijks te doen.

5) BINNENSTE BUITEN

Was je bedlinnen regelmatig binnenste buiten. Zo blijven de kleuren langer beschermd en voorkom je dat het design lichter wordt. Maar wordt de stof ook eens langs binnenuit gespoeld.

6) NIET TE VOL LADEN

Prop je wasmachine niet te vol. Ik laat me er soms ook wel eens aan vangen. “1 machine is toch veel efficiënter dan 2 machines.” Maar niets is minder waar. Het bedlinnen heeft namelijk plaats nodig om optimaal gewassen te worden. Ook je wasmachine zal je hiervoor dankbaar zijn.

7) DROOGKAST VERMIJDEN

Droogkast zoveel mogelijk vermijden. Het beste is om het bedlinnen zo snel mogelijk na het wassen uit te hangen. Doe je dit bijvoorbeeld over de leuning van de trap dan zal je dit ook strijkwerk besparen.

Labels