Nieuws

Het al vier generaties lang overleveren van ‘de stiel van het maken van donsdekens’ van vaders op zonen, krijgt officiële erkenning als Ambachtsman van het FOD Economie België. Dankzij deze erkenning wordt onze kennis erkend en beschermd....

Te midden van het Kempense groen, vind je B&B Tspijker. Hét adresje in Mol als je op zoek bent naar een knusse en rustige overnachtingsplaats. Tspijker is bovendien ideaal gelegen vlakbij de Molse meren, en dus de perfecte uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers. De kamers zijn even origineel als gezellig. Ze baden in een nostalgische sfeer, alsof je even terugkeert naar grootmoeders tijd … Uiteraard onder een heerlijk Fja-Oeyen donsdeken.

Is jouw donsdeken ook al zo'n zeven à acht jaar je trouwe compaan? Dan is het, nu het stilaan warmer wordt, dé moment voor een grondige wasbeurt van je donsdeken(s). Met water en zeep! Immers, ganzen zijn dol op water en dat geldt ook voor dons. Wassen in je wasmachine is niet zo'n goed idee en droogkuis is zeker geen optie. Best regel je nu meteen jouw wasbeurt via het formulier onderhoud.

Sinds 1958 maakt de familie Oeyen donsdekens op ambachtelijke wijze. Het was Frans Jozef Albert Oeyen die samen met zijn zoon Gust het familiebedrijf Fja-Oeyen oprichtte. Ondertussen staat met Piet Oeyen en echtgenote An de derde generatie aan het roer. Ook de kinderen Flip, Rik, Toon en Mieke doen hun intrede en zo stapt ook de vierde generatie in het bedrijf.

Café Derby, het speelfilmdebuut van Lenny Van Wesemael, is tijdens de slotceremonie van het 'Vancouver International Women in Film' Festival (8-13 maart) bekroond met vier prijzen. 

Fja-Oeyen Mol maakt al zestig jaar handgemaakte donsdekens. Het familiebedrijf houdt vast aan kleinschalige, lokale productie. “Wij produceren geen 2000 dekens per jaar, maar ik kan al mijn klanten recht in de ogen kijken.”

Pagina's