Het familiebedrijf Fja-Oeyen

Al bijna zestig jaar staat Fja-Oeyen uit Mol synoniem voor handgemaakte dekbedden met kwaliteitsdons.

Eind jaren vijftig startte Gust Oeyen - teleurgesteld door de kwaliteit van aangekochte donsdekens - zelf met het met de hand maken van donsdekens. Elk stukje maatwerk dat het atelier verliet, werd met de hand in een boekje genoteerd. Deze traditie wordt nog steeds bewaard en samen met de knepen van en de liefde voor het vak van generatie op generatie overgeleverd.

Ondertussen staat met Piet Oeyen en echtgenote An de derde generatie aan het roer en met zonen Flip en Rik doet de vierde generatie haar intrede.

Authenticiteit en traditie worden samen met vakmanschap en kwaliteit nog steeds even hoog in het vaandel gedragen. En dat loont. Want de vraag stijgt naar authentieke producten die duurzaam zijn. Terwijl de hoge loonkosten ambachtelijk vakmanschap in ons land hebben herleid tot een rariteit, opende Fja-Oeyen in 2012 dan ook in de schaduw van de Antwerpse Bourla een tweede winkel.

Vooral via het nautics-kanaal vinden de Fja-Oeyen dekens en donsproducten steeds meer hun weg naar het buitenland. De huidige en volgende generatie kijken dan ook hoopvol en positief naar de toekomst.

Fja-Oeyen In Antwerpen

In de Orgelstraat in Antwerpen vindt u een tweede showroom van Fja-Oeyen. Ook hier de ruimte om uitvoerig de verschillende soorten dons en bekleding te bekijken en te vergelijken en een individuele keuze te maken uit de vele stofjes voor uw bedlinnen.