Donsdekens Belgische topkwaliteit

Een Fja-Oeyen donsdeken is hét recept voor een goede nachtrust. Een puur Belgisch kwaliteitsproduct - met levenslange garantie op vullingen in voldons - dat u later in de gespecialiseerde donswasserij van Fja-Oeyen kunt laten reinigen en ook op maat laten hervullen of hermaken. Alle Fja-Oeyen donsdekens beantwoorden aan de NORM EN 12934.

Over dons en de verschillende kwaliteiten bestaan nogal wat misverstanden. In de volksmond wordt makkelijk iedere vorm van 'dekbed' een 'donsdeken' genoemd. Dat is jammer, want alleen een deken waarvan de vulling maximaal voor 15% uit een ander vulaandeel dan ganzen- of eendendons bestaat mag eigenlijk de naam donsdeken dragen!
Bij een Fja-Oeyen donsdeken bent u altijd zeker, want wij vullen zelf en waken streng over de vulkwaliteit. Dat is onze en uw garantie voor een donsdeken dat, als u het op de juiste manier onderhoudt, zorgt voor een leven lang gezellig slaapcomfort.

Wij maken onze dekbedden met dons in elke afmeting die u verkiest, zo dik of dun gevuld als u wenst én ... het dons kan altijd gerecupereerd worden om een nieuw deken te maken als u het later liever groter, kleiner of toch dikker gevuld ziet.

Niets is 's winters heerlijker dan warm wegkruipen onder een Fja-Oeyen donsdeken. In de zomer slaapt u extra zalig onder een geventileerd lichtgewicht zomerdonsdeken. Dat kan ook gewoon bij u thuis in de wasmachine gewassen worden.

Jupiter Extra

De top onder onze donsdekens? Onze fijnste witte donskwaliteit Jupiter, verpakt in een mooie bekleding van 60% katoen gemengd met 40% kasjmier. Dat geeft een heerlijk gevoel van ongeëvenaard comfort. Levenslange garantie op de donsvulling.

Neptunus

Voor het grijze Neptunus ganzendons wordt een blauwe perkal gebruikt omdat het grijze dons door een witte bekleding zou schimmeren. Het blauwe perkal is van een heel fijne 100% katoenkwaliteit die goed wasbaar is en voelt uiterst aangenaam aan. Levenslange garantie op de donsvulling.

Zomerdons

Vocht- en temperatuurregulerend perkal, gevuld met 100% witte ganzendons. Wasbaar in de wasmachine. Levenslange garantie op de donsvulling.